Uzmanlaştığımız hukuki alanlarda size en iyi hizmeti sunmak için buradayız.
Maden Hukuku
Devletin, madenleri kamu yararına en uygun şekilde idare ve istismarı devletin hükümranlık hakları gereğindendir.
Vergi Hukuku
Vergi hukuku, kamu hukuku içinde yer alan ve devletin mali faaliyetlerinin hukuki yönünü inceleyen mali hukukun bir alt dalıdır.
Yabancılar Hukukundan Doğan Uyuşmazlıklar
Yabancılar Hukuku, bir ülkede ikamet eden gerçek ve tüzel kişilerle ilgilenen hukuk dalı olarak bilinir. Gerçek kişilerin yabancı bir ülkedeki hukuki durumunu ifade eden bir kavramdır. Ayrıca, kişinin yabancı ülkede ki haklarını, yükümlülüklerini ve statülerini de kapsayan Yabancılar Hukuku, tüzel kişiler bakımından da çalışanların yabancılık statüsüne göre hukuki durumunu inceler. Türkiye’de Yabancılar Hukuku, Devletler Hukuku’nun bir alt dalı olarak düzenlenmiştir. Bu çerçevede, Kamusal Uluslararası Hukuk ve İdare Hukuku gibi diğer hukuk dalları, Yabancılar Hukuku ile doğrudan ya da dolaylı ilişkilidir. Türkiye’de Yabancılar Hukuku, yabancı gerçek kişilerin kişisel ve maddi haklarını kapsayan hukuk dalıdır. Yabancıların ikametleri ya da otuma izni, çalışma izinleri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı evliliği ve boşanma işlemleri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından çocuk sahibi olması, seyahatleri, nüfus kayıt işlemleri ve vatandaşlık başvuru işlemleri gibi birçok başlık içerir.
Memur Davaları ve Mevzuatından Doğan Uyuşmazlıklar
İdari bir sisteme bağlı olacak şekilde kamu hizmeti yapmakla görevlendirilmiş memurlar, kamu görevlisi sıfatına haiz ve devlet güvencesi altındadırlar. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda düzenlenen memuriyete ilişkin hükümler memur davalarının konusunu oluşturmaktadır. Tarafımızca daha önce disiplin ve memur hukukundan kaynaklı idari işlemlerin iptali için birçok dava yürütülmüştür.
Ceza Hukuku
Ceza hukuku, kişinin kendisi de dâhil olmak üzere mülküne, sağlığına, güvenliğine ve refahına yönelik tehdit edici, zararlı veya başka bir şekilde tehlikeye atıcı olarak algılanan davranışları düzenler. Genel olarak soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamalarından oluşur. Sanık ve mağdur, yargılamanın tüm aşamalarında bir avukatın hukuki yardımından yararlanma hakkına sahiptir.
Tüketici Hukuku
Tüketici; ticari ya da mesleki olmayan amaçlar dahilinde hareketlerini gerçekleştiren tüzel ya da gerçek kişilere verilen isimdir. 6502 sayılı kanun kapsamında bir malı ya da hizmet satın alan ve kullanan kişi koruma altına alınmaktadır. Bu hususta tüketicinin haklarını yasal bir şekilde üretici, aracı ya da satıcı firmaya karşı korumak suretiyle güvence altına alan bir hukuk dalıdır. Bu kapsamda tüketici hukukunun temel amacı tüketiciyi korumaktır.
Sözleşmeler Hukuku
Sözleşme, en az iki tarafın hukuki sonuç doğurmaya yönelik irade açıklamalarından meydana gelen hukuki işlemdir.
Ticaret Hukuku
Ticaret Hukuku, ticari faaliyetlerde bulunan bireyler ve işletmeler arasındaki ilişkileri ve uygulanacak kuralları düzenleyen hukuk dalıdır.
İş Hukuku
İş Kanunu’nda düzenlenen; iş akdinin türleri, kurulması, tarafların hak ile yükümlülüklerini ve akdin sona ermesi hususlarındaki esas ve usulleri düzenleyen hukuk dalıdır.
Aile Hukuku
Medeni Kanun’da düzenlenen; ailenin oluşması, devamlılığı, aile bireylerinin hak ile yükümlülüklerini ve ailenin sona ermesi hususlarındaki esas ve usulleri düzenleyen hukuk dalıdır.
Kamu İhale Hukuku
Kamu ihale hukuku, Kamu hukukuna tâbi olan veya kamunun denetimi altında bulunan veyahut kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ve usulleri belirleyen hukuk dalıdır.
Hukuki Danışmanlık mı Arıyorsunuz?
Alanında uzman avukatlarımızla size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.